Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na pečené plněné tortilly na pánvi s mletým masem a zeleninou. Jsou vynikající, křupavé a velmi chutné.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené plněné tortilly na pánvi s mletým masem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
Plnění:
- 230 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- sůl podle chuti
- černý pepř podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- 50 g cibule
- 15 g zelené cibule
Ostatní:
- 2 velké tortilly – (průměr 23 cm)
- 4 středně velké tortilly – (průměr 17 cm)
- 15 ml olivového oleje – na smažení
- sýr mozzarella – podle chuti
- trochu vody
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso dejte do mísy, rozklepněte vejce, osolte, opepřete, posypejte mletou červenou paprikou a dobře promíchejte. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nakrájenou zelenou cibulku, přilijte olej a vše ještě jednou promíchejte.
2. Tortillu o průměru 23 cm přeložte a rozložte na polovinu. Směs mletého hovězího masa rovnoměrně rozetřete na polovinu tortilly, navrch posypte sýrem mozzarella a přeložte.
3. Připravte si tortillu o průměru 17 cm, přeložte ji na polovinu, pak rozložte, rozkrojte – ne úplně a naplňte ji do 3/4 a přeložte.
4. Připravte si pánev s olejem a položte do ní 2 velké plněné tortilly. Smažte je asi 5 minut z obou stran dozlatova – do křupava a po upečení je vyjměte z pánve.
5. Poté nalijte olej zpět do pánve a položte do ní středně velké plněné tortilly, potřete je na povrchu olejem, smažte je asi 5 minut na středním plameni z obou stran dozlatova a do křupava. Otočte je a poté smažte 8 minut, pak do pánve přilijte 1 lžíci vody.
6. Po upečení je přendejte na talíř, rozkrojte a podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
7. Dobrou chuť!