Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na fantastický čokoládový koláč s pudinkem je tím pravým.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Fantastický čokoládový koláč s pudinkem
Co budeme potřebovat:
První vrstva koláče – těsto:
- 3 vejce
- 75 g cukru (6 lžic)
- špetka soli
- 8 g vanilkového cukru nebo 1 lžička tekuté vanilky
- 125 ml rostlinného oleje (1/2 šálku)
- 250 ml mléka (1 šálek)
- 225 g prosáté mouky + 150 g mouky
- 2 lžíce čistého kakaa
- 14 g prášku do pečiva (1 lžíce)
- 1 lžíce octa
Druhá vrstva koláče – pudink:
- 50 g cukru (3 lžíce)
- 23 g kukuřičného škrobu (3 lžíce)
- 2,5 g pudinkového prášku (1 lžička) – můžete ho nahradit 1 vejcem
- 500 ml mléka
- 1 lžíce másla
Vrstva čokoládové polevy:
- 55 g kakaa (7 lžic)
- 150 g cukru (11 lžic)
- 30 g mouky (3 lžíce)
- 300 ml mléka
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přisypte cukr, dochuťte špetkou soli, přidejte vanilkový cukr a metličkou promíchejte dohladka. Dále přilijte olej – promíchejte, přilijte mléko – promíchejte.
2. Kakaový prášek prosejte přes síto a pokračujte v míchání, přidejte prášek do pečiva, přisypejte mouku, přilijte ocet a průběžně míchejte.
4. Kulatou formu na pečení vysypte moukou a nalijte do ní těsto, položte papír na pečení a nalijte do ní těsto.
5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
6. Po upečení koláč pomocí talíře otočte a sundejte z něj pečicí papír.
7. Pudink: Do hrnce nasypejte mouku, kukuřičný škrob, přidejte vanilkový cukr, nalijte mléko a míchejte.
8. Vařte na mírném ohni, dokud se pudink neuvaří, pak přidejte máslo a stále míchejte.
9. Upečené těsto přelijte pudinkem a dejte na 3 hodiny do chladničky aby pudink ztuhl.
10. Poleva: Kakao dejte do hrnce, přidejte cukr a vařte na mírném ohni, přilijte mléko a míchejte, dokud nezačne bublat. Poté přidejte trochu oleje, přidejte kostku másla a neustále míchejte.
11. Poté polevu nalijte na talíř a přikryjte ji fólií.
12. Po 3 hodinách vyjměte koláč z formy a přelijte ho polevou, pěkně ji rozetřete a nechte 1 hodinu stát.
13. Vyjměte koláč z formy a ozdobte ho rozpuštěnou čokoládou.
14. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!