Říká se, že dobrý dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na úžasný nepečený dezert z karamelu a kousky jablek je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Co budeme potřebovat:
- 2 jablka
- 200 ml mléka
- 1 sáček karamelového prášku
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 15 g kukuřičného škrobu
- 2 lžíce cukru
Ostatní:
- máslo – na smažení
- 2 lžíce cukru
- mleté skořice – podle chuti
- 1/2 citronové šťávy
K posypu a pro dekoraci:
- mandlové lupínky
Topping:
- karamel
Jak budeme postupovat:
1. Jablka nakrájejte na malé kousky a dejte je do sklenice. Zalijte mlékem a vyšlehejte ručním mixérem, přidejte karamelový prášek, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Vše promíchejte a pak přidejte cukr a znovu promíchejte.
2. Vše přelijte do hrnce a přidejte karamelový prášek, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Vše promíchejte a pak přidejte cukr a znovu promíchejte.
3. Vařte na mírném ohni za stálého míchání dokud trochu nezhoustne.
4. Pak nalijte do sklenic.
5. Jablka přendejte na pánev. Posypejte je cukrem a mletou skořicí. Promíchejte je, pokapejte citronovou šťávou a vařte na mírném ohni dozlatova.
6. Odstavte z ohně. Přendejte do mísy a podávejte na dezert.
7. Posypte je a ozdobte mandlovými semínky a pokapejte karamelovou polevou.
8. Podávejte ho s láskou a skvělou chutí.