Výborná volba, když dostanete chuť na kyselou polévku a nemáte čas stát dlouho u plotny. Je chutná, jemná a lahodná. Můžete podávat s opečeným chlebem nebo bagetou. Určitě vám bude chutnat! Vyzkoušejte!
Co budeme potřebovat:
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce oleje
- 1 plechovka rajčatového protlaku (malá)
- 1 ks cibule
- 300 g kysaného zelí
- 6 ks nakládaných okurek
- 100 ml bílého vína (nepovinné)
- 750 ml hovězího vývaru (bujónu)
- 1 lžíce drceného kmínu
- cukr, sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mleté maso a osmahněte ho, dokud se neobalí.
2. Když se většina šťávy odpaří, maso lehce osolte a opepřete a přidejte rajčatový protlak. Pokračujte v pečení asi 5 minut.
3. Mezitím vymačkejte šťávu ze zelí a nakrájejte ho na menší kousky. Očištěnou cibuli a okurky nakrájejte na kostičky.
4. Poté přidejte zelí, cibuli a okurky k masovému základu a společně smažte asi 5 minut.
5. Pak přilijte víno (nepovinné), vývar a dochuťte cukrem, kmínem, pepřem a případně solí.
6. Polévku přiveďte k varu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut.
7. Podávejte s čerstvým chlebem a lžící zakysané smetany. Stejně jako všechny kyselé polévky i tato chutná ještě lépe ohřátá druhý den.