Chuť a vůně jablečného džemu připomíná naše dětství, když jsme ho v sychravé odpoledne dávali natřený na piškoty a pili jsme k němu teplý čaj. Jablečný džem patří mezi nejpopulárnější mezi různými druhy povidel. Jedním z důvodů je to, že jeho příprava je mimořádně jednoduchá, jeho chuť se hodí k různým zákuskům a jako dezert lze jíst i samotný.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí jablečný džem
Co budeme potřebovat:
- 2 kg jablek
- 500 g krystalového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- šťáva a kůra z 1 citronu
Jak budeme postupovat:
1. Jablka očistěte a nakrájejte. Vložte do hrnce, přidejte malé množství vody a vařte asi 20 minut. Poté tyčovým mixérem rozmixujte.
2. Přidejte ostatní ingredience k rozmixovaným jablkům a promíchejte. Vařte asi 5 minut.
3. Připravený džem vložte do čistých sklenic a sterilizujte při teplotě 80 °C asi 25 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také skvělý jablečný cheesecake – recept je velmi jednoduchý a chutný!