Toasty s restovanými houbami a parmazánem

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na tousty s restovanými houbami a parmazánem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Toasty s restovanými houbami a parmazánem
Zdroj: recepty.aktuality.sk

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks silného plátku bílého chleba
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks malé cibule
  • 2 hrsti čerstvých hub
  • 1 dl červeného vína
  • 1 hrst petrželky
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Položte na něj dva silné plátky bílého chleba a osmažte je z obou stran do křupava. Ještě horké topinky potřete z obou stran stroužkem česneku.

2. Do pánve přidejte druhou lžíci oleje a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené houby a prudce je orestujte. Poté stáhněte plamen a obsah pánve lehce osolte a opepřete. Přidejte prolisovaný česnek (druhý stroužek) a opět zvyšte teplotu. Přilijte víno a nechte šťávu a alkohol odpařit. Odstavte z ohně a vmíchejte nasekanou petrželku.

3. Houbovou směs navrstvěte na toasty a posypte parmazánem.

Křupavý toast se sýrem, korunovaný aromatickými houbami, osmažený na česneku, cibuli a kapce červeného vína.