Zdravý cizrnový salát s avokádem a fetou

Chutný salát, ve kterém hraje hlavní roli cizrna doplněná chutným ovocem a zeleninou – a to vše obohacené o lahodný sýr… Přesně takový je náš moc oblíbený cizrnový salát s avokádem a fetou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Zdravý cizrnový salát s avokádem a fetou, pro milovníky salát
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Cizrnový salát s avokádem a fetou


Jak budeme postupovat:

  • 1 ks avokáda
  • 8 ks cherry rajčátek
  • 3 hrsti špenátu
  • 1 ks malé červené cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 400 g konzervované cizrny
  • 50 g sýra Feta,
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

  1. Avokádo očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. Rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny.
  3. Špenát omyjte.
  4. Fetu nakrájejte na kostičky.
  5. Vše dejte do jedné mísy a lehce promíchejte.
  6. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájenou cibuli.
  7. Krátce orestujte a poté přidejte cizrnu z konzervy, která byla předtím podušena.
  8. Lehce posypte mletým černým pepřem. Vyjměte je a nechte mírně vychladnout.
  9. Do salátu přidejte opečenou cibuli a cizrnu a vše promíchejte. Osolte a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na cizrnový salát s avokádem a fetou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pečené avokádové hranolky: Připravte si avokádo trochu jinak!