Chutný salát, ve kterém hraje hlavní roli cizrna doplněná chutným ovocem a zeleninou – a to vše obohacené o lahodný sýr… Přesně takový je náš moc oblíbený cizrnový salát s avokádem a fetou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cizrnový salát s avokádem a fetou
Jak budeme postupovat:
- 1 ks avokáda
- 8 ks cherry rajčátek
- 3 hrsti špenátu
- 1 ks malé červené cibule
- 4 lžíce olivového oleje
- 400 g konzervované cizrny
- 50 g sýra Feta,
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
- Avokádo očistěte a nakrájejte na kostičky.
- Rajčata omyjte a rozkrojte na poloviny.
- Špenát omyjte.
- Fetu nakrájejte na kostičky.
- Vše dejte do jedné mísy a lehce promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájenou cibuli.
- Krátce orestujte a poté přidejte cizrnu z konzervy, která byla předtím podušena.
- Lehce posypte mletým černým pepřem. Vyjměte je a nechte mírně vychladnout.
- Do salátu přidejte opečenou cibuli a cizrnu a vše promíchejte. Osolte a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na cizrnový salát s avokádem a fetou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pečené avokádové hranolky: Připravte si avokádo trochu jinak!