Pizza s brynzou a oravskou slaninou – kombinace domácích surovin na italský způsob

Tato domácí pizza s brynzou a slaninou se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný pamlsek. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na její připravu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost, nakolik je to dokonalá kombinace špičkových slovenských surovin na italský způsob.

Pizza s brynzou a oravskou slaninou pro celou rodinu
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pizza s brynzou a oravskou slaninou

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 KL soli
  • 1 balíček sušeného droždí (7 g)
  • 170 ml vlažné vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Na vrch:

  • 125 g brynza
  • 100 ml zakysaná smetana
  • 1 ks větší cibule
  • 100 g oravská slanina
  • 1 větvička rozmarýn
  • sůl
  • pepř

Jak budeme postupovat:

1. Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte několik minut odstát, abyse aktivovalo.

2. V míse smíchejte mouku a sůl, přilijte vodu s droždím a zpracujte naběračkou. Přeneste těsto na pracovní plochu (v případě potřeby přidejte mouku) a začněte hníst, abyste získali pružné těsto. Těsto vložíme zpět do mísy vymazané olivovým olejem a necháme ho přikryté utěrkou alespoň 1 hodinu kynout.

3. Slaninu opečeme na pánvi. Jakmile pustí tuk, přidejte na plátky nakrájenou cibuli a smažte ještě asi 2 minuty.

4. Předehřejte troubu na 220 °C.

5. Těsto vytvarujte do požadovaného tvaru a položte ho na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zakysanou smetanou a brynzou, přidejte slaninu, cibuli a výpek. Osolte a opepřete a pečte přibližně 7 minut. Ještě horkou pizzu posypte rozmarýnem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato pizza s brynzou a oravskou slaninou zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Inspirujte se také receptem na Kuřecí křídla s pečenou rýží – Skvělý oběd pro celou rodinu.