Tato paštika z vepřového bůčku je jemná, voňavá a především domácí! Brávám ji na výlety, dovolené a samozřejmě doma mám vždy pár sklenic po ruce. K čerstvému chlebu nic lepšího neznám. Je výborná!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí paštika z vepřového bůčku
Co budeme potřebovat:
- 2 kg vepřového bůčku s kůží
- 8 stroužků česneku
- 3 ks větší cibule
- 1,5 kg rajčat
- 6 ks kaparů
- 3 ks chilli papriček
- 8 ks vajec (L)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Všechny ingredience kromě vajec, hořčice a koření umeleme na masovém strojku.
2. Směs dejte do velkého hrnce na mírný oheň a za občasného míchání vařte, dokud se neodpaří veškerá šťáva ze zeleniny – asi 2 hodiny. V případě potřeby přidejte tu a tam trochu vody. Odstavte z ohně a nechte vychladnout při pokojové teplotě.
3. Když paštika vychladne, přidejte hořčici, sůl a pepř podle chuti. Ponorným mixérem rozmixujte na jemnou pastu. Nakonec přidejte vejce a jedno po druhém je vmíchejte.
4. Paštiku vložte do lahví a sterilizujte 2 hodiny.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na domácí paštiku z vepřového bůčku zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Smažené rýžové kuličky plněné mletým vepřovým masem se smetanovou omáčkou.