Domů Recepty Ochucené masové kuličky s bramborovou kaší a salátem z čínského zelí

Ochucené masové kuličky s bramborovou kaší a salátem z čínského zelí

ZDROJretete-usoare.eu

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Vyzkoušejte tyto ochucené masové kuličky s bramborovou kaší a salátem z čínského zelí. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na bramborovou kaši:

  • 700 g oloupaných brambor
  • 30 g měkkého másla
  • jeden žloutek
  • 50 g sýra
  • sůl – podle chuti
  • ½ lžičky italských bylinek

Na masové kuličky:

  • 300 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 100 g sýra
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • ½ čajové lžičky papriky

Na salát:

  • 200 g čínského zelí
  • jedna velká mrkev
  • 150 g konzervované kukuřice
  • čerstvá petržel – podle chuti
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • jedna lžička cukru
  • ½ lžičky soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • 1 lžíce citronové šťávy

Jak budeme postupovat:

1. Připravte bramborovou kaši: Oloupané brambory nakrájejte na kousky a dejte je do hrnce. Zalijte vodou a podle chuti osolte. Vařte, dokud nejsou hotové.

2. Uvařené brambory vyjměte z vody. Velmi dobře je rozmačkejte šťouchadlem a poté je smíchejte s měkkým máslem, strouhaným sýrem a italskými bylinkami. V případě potřeby přidejte trochu soli.

Nepřehlédněte:
Obložené zapečené maso - tato kombinace chutí zapůsobí úplně na každého

3. Poté, co bramborová kaše trochu vychladne, přidejte k ní žloutek. Velmi dobře promíchejte.

4. Z bramborové kaše vytvarujte 7 zhruba stejných kuliček a potřete si ruce olejem.

5. Připravte masové kuličky: Do hluboké mísy vložte mleté maso, cibuli rozmačkanou v mixéru, sýr nastrouhaný najemno, papriku, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Vše promíchejte a prohněťte rukama.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Z masové směsi vytvarujte 7 zhruba stejných karbanátků a potřete si ruce olejem.

7. Sestavte pokrm: Bramborové koule položte na kulatý, olejem vymazaný plech o průměru 24 cm. Trochu je rukou zploštěte a pak do středu každého z nich udělejte skleničkou důlek. Nakonec povrch „hnízd“ uhlaďte rukama tak, aby na nich nevznikly praskliny.

Zdroj: retete-usoare.eu

8. Masové kuličky položte na bramborová hnízda.

Zdroj: retete-usoare.eu

9. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Program zdola nahoru, umístěte jej na prostřední stojan. Pečte 40 minut.

10. Vyjměte z trouby a podle potřeby posypte nasekaným koprem. Nechte mírně vychladnout.

11. Mezitím připravte salát: Čínské zelí nakrájejte na poměrně silné proužky (můžete nahradit zeleným salátem, pokud chcete). Vložte je do hluboké mísy.

Nepřehlédněte:
Hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce - jedinečná kombinace!

12. Přidejte sůl a cukr. Zelí promíchejte a prohněťte rukama.

13. Mrkev nastrouhejte na struhadle, které ji promění v dlouhé tenké proužky (můžete ji nakrájet nožem).

14. Nasekejte petrželku.

15. Do mísy s připraveným zelím přidejte plátky mrkve, rozdrobenou petržel, kukuřici, česnek prolisovaný lisem na česnek, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, majonézu a mletý černý pepř podle chuti. Promíchejte

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť.