Chutná svačinka pro vaše školáky? Tak potom naše hrachovo-vajíčková pomazánka, která je nejen zdravá, ale chutná i neodolatelně.

Hrachovo-vajíčková pomazánka
Co budeme potřebovat:
- 200 g mraženého hrášku
- 2 ks vejce
- 150 g taveného sýra
- 50 g sýra Niva
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
- Mražený hrášek vložte do vroucí osolené vody a nechte několik minut povařit. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě.
- Uvařte vejce natvrdo.
- Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Uvařený hrách rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou.
- Vložte do mísy rozmačkaný hrách, nadrobno nakrájená vejce, rozdrobenou nivu a tavený sýr. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a mletým černým pepřem. Hotovo!
Sdílejte tento recept na hrachovo-vajíčkovou pomazánku i Vašim přátelům! Doporučujeme: Lahodná domácí papriková pomazánka na toasty, pod maso nebo do jiných pomazánek.