Přemýšlíte, co uvařit? Připravte si tyto chutné vegetariánské zapékané brambory, ve kterých hraje jednu z hlavních rolí celer. Celer je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje a podporuje trávení. Jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vegetariánské zapékané brambory s celerem a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 6 ks střední brambory
- 3 ks řapíky celeru (stonky)
- 1/2 KL mletého černého pepře
- sušený rozmarýn
- máslo na vymazání zapékací misky
- strouhanka na vyložení zapékací misky
- 1 PL olivový olej
- 1 ks vařená vejce
- 1 ks vejce
- 100 g tvrdý sýr
- 200 ml smetana ke šlehání
- 1 KL sůl
Jak budeme postupovat:
- Očištěný řapíkatý celer nakrájejte na menší kousky a krátce ho osmahněte na olivovém oleji spolu s cibulí, přidejte na plátky nakrájený česnek, sůl a pepř.
- Zapékací misku vymažte máslem a vysypte strouhankou.
- Do zapékací mísy začněte skládat brambory nakrájené na kolečka a vždy je lehce osolte. Na brambory položte opečený celer. Takto vrstvy střídejte a na poslední vrstvu položte vařená kolečka vajec.
- Smetanu vyšlehejte s vejcem a vše přelijte.
- Přidejte rozmarýn a posypte sýrem.
- Misku vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 40 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na vegetariánské zapékané brambory s celerem a sýrem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také tyto jednoduché vegetariánské těstoviny – Penne s lilkem a feta sýrem.