“Chlpaté” plněné vepřové řízky – jídlo, za které vás bude celá rodina vychvalovat!

Máte chuť na dobré, šťavnaté a voňavé masíčko? Pak byste neměli přehlédnout tento recept. Klasika, která by neměla chybět v žádné kuchyni. Pokud nevíte, co připravit k obědu, určitě byste měli zkusit tyto “chlpaté” plněné vepřové řízky, které jsou lahodně šťavnaté uvnitř a fantasticky křupavé na povrchu. Už po prvním zakousnutí budete vědět, že není čeho litovat.

"Chlpaté" plněné vepřové řízky
Zdroj: Top-Rezepte.de
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

“Chlpaté” plněné vepřové řízky

Co budeme potřebovat:
  • vepřové karé
  • tvrdý sýr
  • brambory
  • vejce
  • sůl
  • olej
  • houby
  • cibule
  • hladká mouka
  • koření
  • pažitka nebo jiné bylinky


Jak budeme postupovat:

  • Hmotnost surovin neuvádíme záměrně, každý si vybere tolik masa, kolik bude jíst.
  • Nakrájejte cibuli na proužky a osmažte ji na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
  • Přidejte houby, chvíli je restujte a nakonec přidejte bylinky. Odstavte a nechte vychladnout.
  • Do vychladlé nádivky přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.
  • Vepřové karé nakrájíme na řízky a jemně je vyklepeme na tenký plátek, který naplníme připravenou nádivkou. Vrch osolíme a opepříme podle chuti.
  • Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. V misce vyšleháme vajíčka, do druhé misky dáme hladkou mouku a začneme obalovat. Nejprve v hladké mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhaných bramborách.
  • Smažíme v rozpáleném oleji z každé strany dozlatova. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na plněné vepřové řízky zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také tyto neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra – Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli!