Neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra – Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli

Neobvyklá kombinace jablečné marinády s kořením a kečupem udělá i z obyčejných žebírek delikatesu! Šéfkuchař poradil svůj tajný recept na dosažení luxusní chuti, který spočívá v jednoduchém jablečném pyré. Vyzkoušejte ty to neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra a přesvědčte se sami.

neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra! takhle chutná žebírka jste ještě nejedli…
Zdroj: Калнина Наталья

Co budeme potřebovat:

  • 1 200 g vepřových žeber
  • 100 g jablečného pyré
  • 100 g domácího kečupu
  • 3 – 4 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky zrnek pepře
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1/2 citronu

Jak budeme postupovat:

1. V míse smíchejte jablečnou omáčku s kečupem, cukrem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, černým pepřem, česnekem, vločkami červené papriky, skořicí a dobře promíchejte.

2. Žebra vložte do velké mísy, přelijte je marinádou a dobře je potřete, aby byla obalená.

3. Nechte marinovat alespoň 30 minut.

4. Po uplynutí této doby přendejte žebra na plech a přikryjte je fólií.

5. Vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte asi 50 minut. Poté odstraňte fólii, a pokud je v ní příliš mnoho šťávy, sundejte ji.

6. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 30-40 minut dozlatova.

Postup si můžete prohlédnout také ve videu: