Když si večer vyrazíte s přáteli, odložte dietu a nabídněte jim něco, čemu nikdo neodolá. Co třeba klobásové rolky zabalené v listovém těstě s kapkou pikantní hořčice? Je to velmi snadný předkrm, který se skvěle hodí ke sklenici piva.

Klobásové rolky
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček listové těsto
- 2 ks uzená klobása
- 2 PL francouzská hořčice
- 1 ks vejce
- sezamová semínka, mák nebo kmín
Jak budeme postupovat:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Listové těsto rozválejte a příčně rozkrojte na dva obdélníky. Pokud máte mražené těsto, nechte ho rozmrazit, rozdělte ho na dvě části a každou rozválejte na obdélník.
- Plátky potřete hořčicí – nejlépe silnou francouzskou.
- Do každého plátku zabalte klobásu a klobásové rolky položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamem, mákem nebo kmínem.
- Rohlíky pečte asi 20 až 25 minut nebo dokud nejsou na povrchu krásně zlatavé.
- Po upečení je nechte mírně vychladnout a poté je ostrým nožem nakrájejte na přibližně 2 cm silná kolečka.
- Nejlépe chutnají se sklenicí vychlazeného piva.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na klobásové rolky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pečené brambory plněné sýrem, klobásou a slaninou – skvělá rychlá chuťovka!