Makovec “rychle a kysele” s citronovou polevou a bílou čokoládou

Makovec “rychle a kysele” s citronovou polevou a bílou čokoládou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto makovce ocení všichni. Za recept děkujeme Petře. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

makovec „rychle a kysele“ s citronovou polevou a bílou čokoládou
Zdroj: Petra Žídková

Recept na makovec “rychle a kysele” s citronovou polevou:

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce 
  • 160g cukru
  • 3 lžičky jedlé sody
  • 200g rozpuštěného másla
  • Špetka soli
  • Šťáva z půlky citronu
  • 300g polohrubé mouky
  • Trochu mléka na doředění těsta
  • Půl hrnku máku

Jak budeme postupovat:

1) Vyšleháme vajíčka s cukrem a přidáváme máslo, sodu a špetku soli, šťávu z citronu a nakonec všechny ostatní suroviny.

2) Těsto doředíme mlékem. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 170° cca 15 min. ( je to rychlovka)…

3) Na vychladlý makovec uděláme citronovou polevu a na ní pak rozpustíme bílou čokoládu a rozetřeme. Přejeme Vám dobrou chuť.