Makovec “rychle a kysele” s citronovou polevou a bílou čokoládou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto makovce ocení všichni. Za recept děkujeme Petře. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Recept na makovec “rychle a kysele” s citronovou polevou:
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 160g cukru
- 3 lžičky jedlé sody
- 200g rozpuštěného másla
- Špetka soli
- Šťáva z půlky citronu
- 300g polohrubé mouky
- Trochu mléka na doředění těsta
- Půl hrnku máku
Jak budeme postupovat:
1) Vyšleháme vajíčka s cukrem a přidáváme máslo, sodu a špetku soli, šťávu z citronu a nakonec všechny ostatní suroviny.
2) Těsto doředíme mlékem. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 170° cca 15 min. ( je to rychlovka)…
3) Na vychladlý makovec uděláme citronovou polevu a na ní pak rozpustíme bílou čokoládu a rozetřeme. Přejeme Vám dobrou chuť.