Babiččina rychlá hrachová polévka s uzeným žebírkem podle tradičního receptu

Všichni v mé rodině milují hrachovou polévku, takže ji vařím často. Kromě skvělé chuti je tato fantastická hrachová polévka s uzeným vepřovým žebírkem výjimečná i pro její rychlou a snadnou přípravu. Připravte si tuto babiččinu dobrotu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Babiččina rychlá hrachová polévka s uzeným žebírkem podle tradičního receptu
Zdroj: zinoti.lt
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrachová polévka s uzeným žebírkem

Co budeme potřebovat:
  • 300 gramů vepřového masa
  • 400 gramů uzených vepřových žeber
  • 250 gramů hrášku
  • 4-5 kusů brambor
  • 1 ks cibule
  • směs koření podle chuti
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • fazolové listy, sůl, pepř


Jak budeme postupovat:

Maso řádně omyjte, osušte papírovými utěrkami a osmažte na rostlinném oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno, smíchejte s masem a osmahněte. Žebra nakrájejte na kousky, promíchejte a dvě minuty smažte.

Osmažené maso vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přisypte směs koření a přidejte bobkový list. Přidejte dobře propláchnutý hrášek, vařte asi 40 minut a nezapomeňte sbírat pěnu.

Vařte, dokud hrášek nezměkne. Poté žebra vyjměte a do polévky přidejte na kostičky nakrájené brambory. Počkejte, až budou brambory uvařené, a mezitím z žeber okrájejte maso. Přidejte je do polévky spolu s nasekanými bylinkami.

Vařte ještě několik minut, pak polévku odstavte z plotny a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na hrachovou polévku s uzeným vepřovým žebírkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou! Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli.