5 nejlepších dortových nadýchaných krémů – zvládne je každý!

Pokud chcete upéct dort, ale žádný z receptů se vám nelíbí, jsou příliš pracné nebo nemáte doma potřebné suroviny a nemáte čas chodit do obchodu, vždycky existuje řešení. Připravte si dort podle sebe.

Existuje mnoho receptů na dortové korpusy vyrobené z několika málo ingrediencí. Ale co udělá každý dort lahodným, je nadýchaný a jemný krém. Zkuste použít některý z následujících receptů na základní dortové krémy.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dortové krémy

Čokoládový krém

Do 250 g rozpuštěného másla přidejte 120 g nasekané čokolády. Vmíchejte 150 g moučkového cukru, 1 žloutek a vše promíchejte.


Čokoládový krém s vanilkou

Smíchejte 125 g rozpuštěného másla se 3 žloutky a 125 g vanilkového cukru. Přidejte 3 lžíce čokolády rozpuštěné v teplé vodě a promíchejte.


Žloutkový krém s čokoládou

Smíchejte 200 g moučkového cukru se 6 žloutky a 6 čtverečky nastrouhané čokolády. Po vychladnutí přidejte 200 g másla. Smíchejte do hladka.


Čokoládový krém se smetanou

Ve vodní lázni rozpusťte 80 g čokolády a smíchejte ji se 400 g vanilkového cukru a smetanou ke šlehání. Rozmixujte do hladka a uložte do chladničky.


Kávový krém

Smíchejte 125 ml kávy se 6 žloutky, 150 g cukru a 10 g škrobové moučky. Zahřejte ve vodní lázni a po vychladnutí vmíchejte 200 g másla.


Ořechový krém

Zahřejte 80 g moučkového cukru s 80 g ořechů a lehce je opražte. Pak přidejte máslo, smetanu ke šlehání, rozpuštěnou čokoládu a nakonec 3 lžíce silné kávy. Dobře promíchejte.

Teď už si jen stačí vybrat svého favorita!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek s recepty na dortové krémy i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i tento recept na makový dezert s čokoládovou polevou a vanilkovým krémem: Snadná a rychlá příprava!