Domů Recepty Makový dezert s čokoládovou polevou a vanilkovým krémem: Snadná a rychlá příprava!

Makový dezert s čokoládovou polevou a vanilkovým krémem: Snadná a rychlá příprava!

ZDROJbidista.com

Pokud i vy patříte do skupiny milovníků makových dezertů, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si konkrétně přichystáme makový dezert s čokoládovou polevou a vanilkovým krémem. Makové dezerty jsou známé především v Evropě, řada cizinců se s nimi jinde nesetkala a ani netuší, že se tato skvělá surovina může využívat během pečení. A přitom jde o takovou lahůdku.

Pojďme si tedy společně přichystat tento makový dezert s čokoládovou polevou a vanilkovým krémem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Fantastický dezert s vanilkovým krémem a mákem!
Zdroj: Bidista.com

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento vynikající čokoládový dezert!


Výborný recept na makový dezert s polevou a krémem:

Co budeme potřebovat:

  • 6 vaječných bílků
  • 3 lžíce kokosu
  • 3 lžíce cukru
  • vanilkové aroma
  • 5 lžic mletého máku
  • 10 lžic hladké mouky
  • sáček prášku do pečiva
  • 5 lžic mléka

krém:

  • 4 žloutky
  • vanilkové aroma
  • 1 pytlík pudinkového prášku
  • 500 ml mléka
  • 6 lžic cukru
  • 250 g másla

poleva:

  • 100 g tmavé čokolády
  • lžíci oleje

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si bílky ušleháme do tvrdší pěny. Přidáme postupně mák, kokos, vanilkové aroma, prášek do pečiva a také mléko. Vše důkladně promícháme.

Nepřehlédněte:
Fantastické karamelové řezy s tou nejjemnější chutí - Snadná a rychlá příprava!

2) Připravíme si plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a směs na něj umístíme. Pečeme při 200 stupních zhruba 10-15 minut. Po vychladnutí si těsto rozřízneme na 3 stejné části.

3) Pokračujeme krémem. Žloutky s cukrem si rozšleháme do krémové podoby. Poté přidáme pudinkový prášek, mléko a také vanilkovou esenci. Vše promícháme takovým způsobem, aby nám nevznikly hrudky. Poté umístíme na sporák a vaříme, dokud nám směs nezhoustne. Jakmile se tak stane přidáme kostky nakrájeného másla a mícháme zhruba 3 minutky, dokud nám nevznikne jemný krém. Ten si poté rozdělíme na 2 stejné části.

4) Nyní poleva. Čokoládu společně s olejem umístíme do parní lázně a necháme rozpustit.

5) V dalším kroku si první část korpusu umístíme na talíř a potřeme ho krémem. Poté na něj umístíme druhou část korpusu, na který umístíme zbytek krému. Navrch umístíme poslední část korpusu, kterou zatlačíme. Nakonec vrchní korpus polijeme polevou a rozetřeme po celé ploše.

6) Na úplný závěr umístíme buchtu na pár hodin do lednice.