Není snad typičtější ovoce pro české sladké pokrmy a dezerty než právě jablka. Přinášíme Vám vynikající recept na jablečný koláč, který v tomto období je velmi aktuální, protože jablka dozrávají i v našich zahradách. Určitě ho vyzkoušejte, je velmi jednoduchý na přípravu a chutný. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
- 5 kyselých jablek
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 středně velké vejce
- 250 gramů kr. cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g pšeničné hladké mouky
- citronová šťáva
- 0,5 balení prášku do pečiva
- 100 ml mléka
- Máslo na vymazání formy
- Mouka na posypání formy
- Cukr v prášku na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Jablka si nejdříve oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Potom čtvrtiny nakrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.
2) Všechny ostatní ingredience dáme do velké mixovací mísy a důkladně ale pomalu promícháme. Výsledkem je hladké těsto.
3) Plátky jablek přendáme do těsta, pak směs vložíme do kulaté dortové formy, která je natřena máslem a vysypaná moukou.
4) Plech s těstem vložíme do trouby na 180 ° C a pečeme asi 45 minut dozlatova.
5) Nakonec italský jablečný koláč vydatně posypeme práškovým cukrem.
TIP: Italský jablečný koláč chutná nejlépe, když je vlažný.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud se Vám tento recept na zákusek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na krémový zákusek s čokoládovou polevou.