
Jednoduchá a rychlá vajíčková pomazánka se slaninou je ideální volbou pro každou příležitost. Tento recept kombinuje krémovou texturu vajíček s křupavou slaninou, čímž vytváří lahodnou pomazánku, kterou si oblíbí každý. Perfektní na snídani, svačinu nebo lehkou večeři, připravíte ji za pár minut a vždy sklidíte úspěch. Připravte si tuto chutnou pomazánku a překvapte své blízké!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vajíčková pomazánka se slaninou
Co budeme potřebovat:
Pomazánka:
- 6 vařených vajec (6 žloutků)
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce citronová šťáva
- černý mletý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- 6 nakrájené bílky
- 100 g smažená nakrájená slanina
- 5 nakrájené nakládané okurky
Ostatní:
- čerstvý chléb, bagety, sendviče, rohlíky…
Na zdobení:
- jarní zelená cibulka
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do hrnce vložte vejce, které vařte na mírném ohni a mezitím do pánve položte plátky slaniny, které smažte z obou stran na mírném ohni dokřupava.

2. Po uvaření vejce oloupejte a do 2 misek oddělte vaječné bílky od žloutků.

3. Do mísy se žloutky přidejte majonézu, hořčici a přilijte citronovou šťávu – dobře promíchejte. Dochuťte černým mletým pepřem a solí, pak vmíchejte nadrobno nakrájené: vaječné bílky, smaženou slaninu a nakládané okurky – dobře promíchejte.





4. Výslednou pomazánku natřete na čerstvý chléb, bagety, sendviče, rohlíky, poté ještě ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a podávejte hlavně s láskou a skvělou chutí.


Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Přečtěte si také:
- Majonézové buchtičky s tvarohem a šunkou: Recept na nejměkčí slané pečivo
- Kuřecí Kung-Pao snadno a rychle: Recept na domácí asijskou klasiku
- Kuřecí játra na smetaně s knedlíkem: Recept na nejjemnější omáčku
- Medové krémeše jako jednohubky: Recept na nejlepší sváteční dezert
- Francouzské brambory s uzeným masem: Recept na poctivou a vláčnou klasiku










































