Pokud hledáte výjimečný recept na slavnostní stůl, tato šťavnatá roláda z mletého masa plněná špenátem, žampiony a sýrem je přesně to pravé. Kombinace nasládlé omáčky a gurmánského salátu s vlašskými ořechy dodává pokrmu neodolatelnou chuť. Tento recept zaujme nejen vzhledem, ale i bohatostí chutí a překvapí každého hosta. Pusťte se do přípravy a vychutnejte si dokonalou harmonii chutí!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s mletým masem!
Masová roláda plněná špenátem, žampiony a sýrem s gurmánským salátem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 kg mleté maso
- 2 vejce
- 1 strouhaná cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 1 lžička soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička červená mletá paprika
Ostatní:
- olej – na smažení
Náplň:
- 1-2 balení čerstvý špenát
- 1 kg žampiony + sůl – podle chuti
- 200 g strouhaný sýr
Směs na potření:
- 3-4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rajčatový protlak
- 1 lžička celozrnné hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 salátové okurky
- 2 rajčata
- 50 g vlašské ořechy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- olivový olej – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do mísy vložte mleté maso, rozklepněte vejce, vmíchejte strouhanou cibuli, prolisovaný česnek a vsypejte nasekanou čerstvou petrželku. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – promíchejte ručně, aby se vše ingredience spojili a výslednou směs mletého masa rovnoměrně rozprostřete na pergamen.
2. Náplň: Do pánve s jemně rozehřátým olejem vložte nasekaný čerstvý špenát a smažte do změknutí. Po smažení špenát rozložte na směs mletého masa.
3. Do stejné pánve s jemně rozehřátým olejem vložte nakrájené žampiony na půlměsíce, které dochuťte solí a smažte do zlatohněda. Po smažení žampiony rozložte na smažený špenát, poté posypejte strouhaným sýrem a srolujte do tvaru rolády.
4. Směs na potření: Do misky nalijte sójovou omáčku, vmíchejte rajčatový protlak, celozrnnou hořčici a dochuťte medem – promíchejte.
5. Roládu položte na alobal na plech, pak ji celou potřete připravenou směsí a zakryjte alobalem.
6. Pečte v předehřáté troubě 60-80 minut při 180 °C dokřupava.
7. Salát: Do salátové mísy vložte nakrájené salátové okurky na kolečka a nakrájená rajčata na hrubší půlměsíce.
8. Následně do mixéru nasypejte vlašské ořechy, přidejte stroužky česneku a ochuťte medem. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a přilijte olivový olej – pokračujte v mixování.
9. Získanou směs vmíchejte do mísy se salátovými okurkami s rajčaty, pořádně promíchejte a salát je hotový!
10. Po 80 minutách vyjměte plech s roládou z trouby, celou ji ještě jednou potřete a přelijte připravenou směsí. Vložte znovu do trouby a pečte dalších 10 minut při 230 °C.
11. Po upečení roládu nakrájejte a podávejte ji s připraveným gurmánským salátem, ale hlavně s láskou, skvělou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vyzkoušejte:
Farářské brambory: Toto schová do kapsy i hlavní chod, celá rodina si chodí přidat