Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami – bez pečení

Připravte se na skutečný dezertní zážitek s naším okouzlujícím LOTUS tvarohovým cheesecakeem se sušenkami. Tento cheesecake spojuje krémovou jemnost tvarohu s nezaměnitelnou chutí LOTUS sušenek. Pusťme se do toho!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 250 g sušenky Lotus Biscoff
  • 65 g rozpuštěné máslo

Krém:

  • 300 g smetanový tvaroh
  • 30 g moučkový cukr
  • 1 lžíce pomazánka Lotus Biscoff (pomazánka z karamelizovaných sušenek)
  • 1/2 lžičky vanilkový extrakt
  • 200 g smetana ke šlehání + 40 g moučkový cukr

Poleva:

  • 200 g pomazánka Lotus Biscoff (mražená)

Na zdobení:

  • zbylá poleva
  • 2 lžíce rozdrcené sušenky Lotus Biscoff

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve do sáčku vložte sušenky Lotus Biscoff, pak je pomocí válečku rozdrťte na jemný písek, vyválejte a přesypejte do mísy.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

2. Základ: Do mísy sušenkovým základem postupně ve 2 fázích přilévejte rozpuštěné máslo – promíchejte a 2 lžíce si odložte stranou na závěrečné zdobení.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

3. Připravte si pergamenem vyloženou formu/obruč o průměru 17 cm a výšce 5 cm, rozprostřete do ní sušenkový základ, zarovnejte ho, lehce přitlačte a uložte do lednice na 30 minut.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

4. Krém: Do mísy vložte tvaroh a nasypejte moučkový cukr – vyšlehejte do pěny, přidejte pomazánku Lotus Biscoff a ochuťte vanilkovým extraktem – promíchejte stěrkou.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

5. Smetanu ke šlehání nalijte do jiné mísy a přisypejte moučkový cukr – šlehejte, dokud nebude nadýchaná a hladká. Pak do ní vmíchejte vyšlehaný tvaroh s pomazánkou Lotus Biscoff ochucenou vanilkovým extraktem – společně vyšlehejte do nadýchaného krému.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

6.  Výsledný krém naneste na sušenkový základ ve formě/obruči, pěkně rozetřete, uhlaďte a uložte do lednice na 5-6 hodin na ztuhnutí.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

7. Poleva: Do malé misky dejte pomazánku Lotus Biscoff, kterou zahřívejte na mírném ohni, dokud se neroztopí.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

8. Po vyndání dortu z lednice přelijte povrch dortu polevou a uložte ho na 1-2 hodiny do lednice, aby poleva ztuhla.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

9. Obložte okolo formy/obruče utěrku namočenou na 30 sekund v horké vodě a lehce vyjměte dort z formy/obruče.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

10. Na závěr dort ozdobte zbylou polevou a rozdrcenými sušenkami.

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

Hotovo!

Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking
Okouzlující LOTUS tvarohový cheesecake se sušenkami - bez pečení
Zdroj: Delmira Cooking

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: