Lahodné a plnohodnotné jídlo na vašem talíři! Dokonalý oběd z jednoho plechu: Vepřová krkovice na bramborech. Připravte si tento originální recept a vychutnejte si jedinečné kombinace chutí. Křehká vepřová krkovice, křupavé brambory a zelenina na jednom plechu – barevná pastva pro vaše oči. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý!
Dokonalý oběd z jednoho plechu: Vepřová krkovice na bramborech
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1,5 kg brambor
- 1 červená sladká paprika
- 1 středně velká cibule
- 4-5 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti (volitelné)
- směs koření – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 4 hrubší pláty vepřová krkovice – (1 kg)
- 4 lžičky hořčice
- sušené oregano – podle chuti
- olivový olej
- 100 ml vody
Ostatní:
- olivový olej – na vymazání mísy
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si plech na pečení vymazaný olejem a rozprostřete nakrájené brambory na hrubé půlměsíce, červenou sladkou paprikou, cibulí a stroužky česneku. Dochuťte solí, směsí koření (podle chuti) a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte. Potom rozložte pláty vepřové krkovice, které posypejte solí, směsí koření a červenou mletou paprikou.
2. Následně na okořeněné pláty vepřové krkovice naneste a rozetřete hořčicí z obou stran. Poté posypejte sušeným oreganem, přelijte olejem a podlijte vodou (podle potřeby). Nakonec přikryjte plech alobalem a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 210 °C dozlatova.
3. Po uplynutí 1 hodině vyjměte plech z trouby, odstraňte alobal, otočte maso na druhou stranu a pečte v troubě dalších 15 minut při 220 °C dokřupava.
4. Po upečení vepřovou krkovici na bramborech se zeleninou podávejte s láskou a úžasnou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!