Připravte si vynikající lahodné krémové těstoviny se sýrem čedar v jemné rajčatové omáčce, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Těstoviny v kombinaci s jemnou smetanovou rajčatovou omáčkou se sýrem čedar a šťavnatým mletým masem vytváří neodolatelnou harmonii chutí a krásné vůní. Tak neváhejte a připravte si lahodnou večeři!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Krémové těstoviny se sýrem čedar a mletým masem v jemné rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:Maso:
- 3 lžíce olivový olej
- 400 g mleté hovězí a vepřové maso
Omáčka:
- 3 lžíce olivový olej + 3 lžíce másla
- 1 cibule
- 1/2 lžičky sušené oregano
- 1 lžička sušená bazalka
- 1 lžička uzená červená paprika
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžíce mouka
- 200 ml voda z těstovin (1 šálek)
- 400 g rajčatová omáčka (2 šálky)
- 200 g plnotučná smetana (1 šálek)
- 100 g sýr čedar
- 1/3 lžičky soli
- 1/3 lžičky černý mletý pepř
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
Ostatní:
- 200 g těstoviny dle vašeho výběru + vroucí voda + sůl
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vložte hovězí a vepřové maso – smažte na mírném ohni 9 minut do hnědasta.
2. Do jiné pánve s rozehřátým olejem a máslem vsypejte nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni. Pak posypejte sušeným oreganem, sušenou bazalkou, uzenou červenou paprikou a přidejte nakrájený česnek – dobře promíchejte a smažte 2 minuty na mírném ohni.
3. Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypejte vami zvolené těstoviny, které vařte podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente.
4. Následně do pánve k ingrediencím nasypejte mouku a přilijte vodu z těstovin, nalijte rajčatovou omáčku a přilijte smetanu – míchejte do krémové omáčky.
5. Na závěr do omáčky vmíchejte smažené mleté maso a posypejte strouhaným sýrem čedar. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, pak vmíchejte těstoviny al dente a posypejte čerstvou nasekanou petrželkou – pořádně promíchejte.
6. Vynikající lahodné krémové těstoviny se sýrem čedar a mletým masem v jemné rajčatové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!