Hrnkové ořechové řezy se sirupem a vanilkovým krémem představují dokonalý spoj sladkého a oříškového, který zaručeně potěší každého milovníka tradičních sladkostí. Tento dezert je nejen chutný, ale i relativně jednoduchý na přípravu, což ho činí ideálním kandidátem na rodinné oslavy či jako lahůdku k odpolední kávě.
Ingredience
Korpus:
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek mletých vlašských ořechů (nebo lískových)
- 2 hrnky krupice
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 4 vejce
Sirup:
- 250 ml cukru
- 300 ml vody
- 8 g vanilkového cukru
- Citronová kůra z 1 ks
Krém:
- 2 balení Dr. Oetker Krémové náplně s vanilkovou příchutí
- 400 ml mléka
Postup
1) Příprava korpusu: Pekáč důkladně vymažte olejem a vysypte moukou. Ve velké míse šlehejte vejce s cukrem, postupně přidávejte olej, mléko, mleté ořechy, mouku a krupici. Na závěr do těsta vmíchejte kypřicí prášek. Rozetřete těsto v pekáči a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
2) Příprava sirupu: V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Sirup přiveďte k varu a vařte 5 minut.
3) Dokončení korpusu: Hotový korpus ihned po vyjmutí z trouby polijte připraveným sirupem a nechte ho chladnout v lednici po dobu 40 minut.
4) Příprava krému: Smíchejte vanilkovou náplň s mlékem podle návodu a vyšlehejte do hladkého krému.
5) Finální vrstvení: Chladný korpus politý sirupem rovnoměrně potřete připraveným krémem a posypte nasekanými ořechy.
Recept na krémeš – stačí Vám listové těsto a vanilkový pudink
Závěr
Hrnkové ořechové řezy nabízejí úžasnou kombinaci chutí a textur, které se skvěle doplňují. Tento dezert je vhodný pro různé příležitosti a jistě zaujme všechny, kteří mají rádi bohaté a krémové sladkosti.