Recept na krémeš – stačí Vám listové těsto a vanilkový pudink

Tímto receptem si připravíte vynikající krémeš, který je spojením křupavého těsta, krémového pudinkového a šlehačkového krému. Tato kombinace chutí a textur je prostě neodolatelná a potěší milovníky dezertů.

Zdroj: Jana Jančíková

Recept na krémeš:

Co budeme potřebovat:

:

  • 2 pláty listového těsta
  • 2 vanilkové pudinky
  • 700 ml mléka
  • 250 g povoleného másla
  • 500 ml šlehačky (33%)
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 500 g mascarpone
  • Cukr podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Začněte připravením listového těsta. Pláty listového těsta propíchněte jemně vidličkou, aby se při pečení nenafoukly, a pečte je na 180 stupňů Celsia do zlatova. Doporučuje se jeden plát těsta nakrájet před pečením na menší čtverečky nebo obdélníčky, což usnadní krájení zákusku.

2) Připravte si pudinkový krém. Uvařte 2 vanilkové pudinky podle návodu na obalu, použijte asi 700 ml mléka. Po uvaření pudinků je nechte vychladnout.

3) Vychlazené pudinky zašlehejte dohladka, aby získaly krémovou konzistenci. Poté přidejte 250 g povoleného másla a zašlehejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí. Tímto vytvoříte krémovou vanilkovou vrstvu pro krémeš.

4) Připravte si druhý krém. Ve vhodném nádobě vyšlehejte 2x 250 ml šlehačky (33%) společně s 2 ztužovači šlehačky, dokud nezískáte pevný šlehačkový krém.

5) Přidejte do šlehačkového krému 500 g mascarpone a podle chuti přidávejte cukr. Pomocí šlehače krém dobře promíchejte, až bude mít hladkou a krémovou konzistenci.

6) Nyní můžete začít skládat krémeš. Na spodní plát těsta nanesete pudinkový krém, který jste připravili ve druhém kroku. Rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.

7) Na pudinkový krém nanesete šlehačku a přikryjete listovým těstem.

8) Hotový krémeš nechte uležet v lednici do druhého dne. Tímto způsobem se chutě a konzistence krémeše ještě prohloubí a zákusek bude dokonalejší.

9) Po dostatečném odležení můžete krémeš nakrájet na porce a podávat. Užijte si tuto lahodnou a krémovou pochoutku, která jistě potěší nejen vás, ale i vaše chuťové buňky.