Buřty na černém pivu představují skvělý způsob, jak si užít klasický český pokrm s působivým twistem díky přidání tmavého piva a chilli. Tento recept je ideální pro milovníky pikantních a chutných jídel, a je skvělým tipem na víkendový oběd nebo večerní posezení s přáteli.
Ingredience
- Buřty (počet dle počtu strávníků)
- Sádlo na opékání
- 1 velká cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená
- Několik oloupaných rajčat, nakrájených na kousky
- 1 feferonka, nakrájená
- Sladká chilli omáčka
- Rajský protlak
- Černé pivo (dostatek na zalití)
Postup
1) Příprava buřtů: Buřty oloupejte, rozkrojte na menší kousky a opečte na pánvi na troše sádla, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
2) Přidání zeleniny: K opečeným buřtům přidejte nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. Restujte, dokud zelenina nezměkne a nezačne se zlatavě barvit.
3) Dochucení a zalití pivem: Do pánve přidejte sladkou chilli omáčku a rajský protlak. Vše promíchejte a zalijte černým pivem. Nechte vše krátce povařit, aby se chutě spojily.
4) Dokončení: Pokračujte v restování na pánvi nebo přesuňte obsah do pekáče a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezačne krásně bublat.
Máslové kuřecí rizoto se zeleninou, hráškem a rajčatovou omáčkou
Závěr
Buřty na černém pivu jsou vynikajícím a robustním jídlem, které skvěle padne k pivu nebo jako hlavní chod. Doporučujeme podávat s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.