Vyzkoušejte vynikající buřty na černém pivu

Buřty na černém pivu představují skvělý způsob, jak si užít klasický český pokrm s působivým twistem díky přidání tmavého piva a chilli. Tento recept je ideální pro milovníky pikantních a chutných jídel, a je skvělým tipem na víkendový oběd nebo večerní posezení s přáteli.

Zdroj: Ota Rada

Ingredience

  • Buřty (počet dle počtu strávníků)
  • Sádlo na opékání
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená
  • Několik oloupaných rajčat, nakrájených na kousky
  • 1 feferonka, nakrájená
  • Sladká chilli omáčka
  • Rajský protlak
  • Černé pivo (dostatek na zalití)

Postup

1) Příprava buřtů: Buřty oloupejte, rozkrojte na menší kousky a opečte na pánvi na troše sádla, dokud nejsou křupavé a zlatavé.

2) Přidání zeleniny: K opečeným buřtům přidejte nakrájenou cibuli, česnek, papriku a feferonku. Restujte, dokud zelenina nezměkne a nezačne se zlatavě barvit.

3) Dochucení a zalití pivem: Do pánve přidejte sladkou chilli omáčku a rajský protlak. Vše promíchejte a zalijte černým pivem. Nechte vše krátce povařit, aby se chutě spojily.

4) Dokončení: Pokračujte v restování na pánvi nebo přesuňte obsah do pekáče a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezačne krásně bublat.

Máslové kuřecí rizoto se zeleninou, hráškem a rajčatovou omáčkou

Závěr

Buřty na černém pivu jsou vynikajícím a robustním jídlem, které skvěle padne k pivu nebo jako hlavní chod. Doporučujeme podávat s čerstvým chlebem nebo bramborovou kaší.