Vynikající tvarohová pomazánka s mrkví a jarní cibulkou

Objevte radost z přípravy a chuti naší tvarohové pomazánky s mrkví a jarní cibulkou. Tento recept v sobě snoubí svěžest a sladkost mrkve, jemný štip z jarní cibulky a bohatost tučného tvarohu, což vytváří perfektně vyváženou a osvěžující pomazánku. Jestli hledáte jednoduchý a zdravý recept, který dodá vašemu jídelníčku novou chuť, jste na správném místě.

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Ingredience

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 velká mrkev, nastrouhaná na jemno
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 čajová lžička cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup přípravy

1) Tvaroh vložte do středně velké mísy.

2) Přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou jarní cibulku k tvarohu.

3) Posypete směs lžičkou cukru, který pomazánce dodá příjemnou sladkost.

4) Osolte a opepřete dle chuti. Nezapomeňte, že sůl zvýrazní přirozené chutě ingrediencí, zatímco pepř přidá pomazánce trochu štiplavosti.

5) Vše pečlivě promíchejte, dokud nezískáte rovnoměrně smíchanou pomazánku. Pro lepší chuť nechte pomazánku chvíli odpočinout v chladničce.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Naše tvarohová pomazánka s mrkví a jarní cibulkou je skvělá volba pro každého, kdo si chce užít lehkou a chutnou svačinu. Díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy se stane vaším oblíbeným receptem, když potřebujete něco rychle připravit pro návštěvu nebo jako zdravou svačinu pro sebe. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést kombinací chutí, které rozhodně stojí za to.