Připravte si výborné pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je dokonalým jarním receptem, který využívá jednu z prvních divokých bylinek rostoucích po zimě. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvořit aromatické a zdravé pesto, které můžete využít jako přídavek k těstovinám, jako pomazánku na chléb nebo dokonce jako dressing k salátům. Medvědí česnek je známý svými léčivými vlastnostmi a jeho pesto je skvělým způsobem, jak tuto bylinku začlenit do vašeho jídelníčku.

Zdroj: Eva Belfínová

Co budeme potřebovat

  • 100 g medvědího česneku
  • 100 g oleje (doporučuje se slunečnicový nebo olivový)
  • Sůl podle chuti

Jak budeme postupovat

1) Medvědí česnek důkladně omyjte pod studenou vodou a nechte jej okapat nebo osušte papírovým ručníkem.

2) Vložte medvědí česnek do mixéru nebo jiného vhodného nádobí pro rozmixování.

3) Přidejte olej. Pokud preferujete jemnější chuť, doporučuje se použít olivový olej, pro výraznější chuť může být lepší volbou slunečnicový olej.

4) Osolte podle chuti. Sůl pomůže zvýraznit chuť medvědího česneku a zároveň působí jako konzervační prostředek.

5) Vše společně rozmixujte do hladkého pesto. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu více oleje, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

6) Hotové pesto přeneste do čisté sklenice a uskladněte v chladničce.

Závěr

Pesto z medvědího česneku je úžasně univerzální přípravek, který můžete využít v mnoha pokrmech. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá, a přitom přináší do vaší kuchyně vůně a chutě jara. Toto pesto je nejen chutné, ale také zdravé, díky všem příznivým vlastnostem medvědího česneku. Uchovávejte v chladničce a využívejte jako chutný doplněk k různým jídlům.