Vynikající kakaový piškot s krémovým krémem a čokoládovou polevou, známý jako “Plačící koláč”, je jedním z nejlepších a nejúžasnějších koláčů, které si můžete doma připravit. Tento koláč se vyznačuje bohatými vrstvami čokoládové piškoty, šlehačky a čokoládového ganache, které dohromady tvoří nezapomenutelný chuťový zážitek. Díky své šťavnatosti a bohaté chuti si jej okamžitě zamilujete.
Potřebujeme:
Piškot:
- Vejce: 3 ks
- Krystalový cukr: 150 g
- Olej: 80 ml
- Mléko: 200 ml
- Vanilkový cukr: 1 sáček
- Prášek do pečiva: 1 sáček
- Kakao: 30 g
- Hladká mouka: 190 g
Na namáčení:
- Mléko: 200 ml
- Kakao: 15 g
Šlehačka:
- Smetana ke šlehání: 550 ml
- Moučkový cukr: 50 g
Čokoládové ganache:
- Smetana ke šlehání: 250 ml
- Tmavá čokoláda: 200 g
Postup:
1) Příprava piškotu: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte mléko a olej, promíchejte. Prosejte kakao, mouku a prášek do pečiva a přidejte do směsi. Vymíchejte hladké těsto.
2) Pečení piškotu: Těsto vlijte na vymazaný pečící plech (23×30 cm) a pečte přibližně 30 minut při 180 °C. Po upečení těsto popíchejte vidličkou.
3) Namáčení piškotu: Přelijte horké mléko smíchané s kakaem přes popíchaný piškot a nechte vychladnout.
4) Příprava šlehačky: Vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do tuhé šlehačky a rozetřete na vychladlý piškot.
5) Příprava čokoládového ganache: Smetanu zahřejte téměř k bodu varu, přidejte čokoládu a nechte rozpustit. Vzniklé ganache rovnoměrně rozetřete na vrstvu šlehačky.
6) Dokončení a podávání: Nechte koláč důkladně vychladnout, ideálně v lednici, aby se ganache ztuhlo. Poté koláč nakrájejte na řezy a podávejte.
https://primainspirace.cz/2024/03/11/jablecne-kolacky/
Závěr
Kakaový piškot s krémovým krémem a čokoládovou polevou je skvělou volbou pro každého, kdo hledá osvěžující a zároveň bohatě chutný dezert. Jeho příprava je jednoduchá, ale výsledek je fascinující a dokonale uspokojí chuť na něco sladkého. Užijte si tento nezapomenutelný koláč plný lásky a šťavnatých chutí.