Minutkové vepřové řízky na česneku představují fantastický tip na rychlý, ale velmi chutný oběd. Tento recept, inspirovaný youtube kanálem “Cocina con Carmen”, vás přesvědčí, že vynikající jídlo nemusí vyžadovat složitou přípravu ani hodiny strávené u sporáku.
Co budeme potřebovat:
- 6 plátků vepřové pečeně
- 8 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 3/4 l masného vývaru
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká
Jak budeme postupovat:
1) Příprava masa: Vepřové plátky karé na krajích lehce nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Maso osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.
2) Restování cibule: V kastrolu rozehřejeme olej a na něm do zlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
3) Smažení masa: Orestovanou cibuli vyjmeme a na stejném oleji zprudka opečeme maso z obou stran. Poté maso podlijeme masným vývarem asi do 3/4 jeho výšky a lehce dusíme doměkka.
4) Dochucení omáčky: Omáčku z dušení můžeme zahustit studeným francouzským máslem (směs mouky a másla v poměru 1:1) a necháme omáčku převařit asi 10 minut.
Náš tip
- Podávejte s opečenými bramborami a volským okem pro dokonalý gurmánský zážitek.
https://primainspirace.cz/2024/02/19/bleskova-kureci-cina-za-20-minut-vynikajici-obed-z-1-panve-chut-prekvapi-i-narocne/
Závěr
Minutkové vepřové řízky na česneku jsou důkazem, že i za málo času můžete připravit oběd, který potěší nejen váš žaludek, ale i duši. Dopřejte si tento jednoduchý, ale lahodný recept a přesvědčte se, že kvalita nemusí být vždy časově náročná.