Chcete si pochutnat na něčem opravdu výjimečném? Máme pro vás recept, který kombinuje klasiku s dotekem luxusu – zeleninové rizoto s hovězím masem. Je ideální pro ty, kteří hledají něco více než jen tradiční večeři. Uvařte si s námi tento lahodný pokrm a pozvedněte své kulinářské dovednosti na novou úroveň!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zeleninové rizoto s hovězím masem
Co budeme potřebovat:
- Rýže 300 g
- Cibule 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Zelená paprika 1/2 ks
- Žlutá paprika 1/2 ks
- Červená paprika 1/2 ks
- Zeleninový vývar 1 litr
- Hovězí antrikot 200 g
- Sůl a pepř
- Sojová omáčka 4 lžíce
- Olivový olej
- Šťáva z 2 lžíc citronu
- Nastrouhaná kůra z 1 citronu
- Česnek 2-3 stroužky
- Čerstvá petržel 1 svazek
- Nastrouhaný parmazán
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli osmahněte po dobu 2-3 minut.
2. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, zelenou, žlutou a červenou papriku a smažte další 2-3 minuty.
3. Přidejte rýži. Smažte 1 minutu a přilijte zeleninový vývar.
4. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
5. Hovězí antrikot grilujte nebo restujte se solí a pepřem několik minut.
6. Nakrájejte antrikot na malé kousky a přidejte je do uvařené rýže.
7. V malé míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, citronovou kůrou a rozdrceným česnekem.
8. Přidejte směs do rýže a promíchejte.
9. Přidejte petržel a znovu promíchejte.
10. Podávejte teplé s nastrouhaným parmazánem.
Hotovo! Dobrou chuť!