Čokoládové vánoční cukroví s lahodným krémem a kokosem

Tyto čokoládová kolečka s kokosem představují dokonalou harmonii chutí a jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji. Příprava je trochu náročnější, ale výsledek stojí za to!

Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Ingredience

Pro kakaové linecké těsto:
  • 195 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • 75 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 3 žloutky
Pro čokoládový krém:
  • 100 g hořké čokolády (54,5%)
  • 100 g smetany ke šlehání (33%)
  • 35 g másla
Pro kokosovou náplň:
  • 40 g bílé čokolády (32%)
  • 50 g smetany ke šlehání (33%)
  • 50 g kokosové pasty (100%)
Pro polevu z bílé čokolády:
  • 120-130 g bílé čokolády (32%)
  • Kakaové máslo nebo kokosový olej
  • Kokosové plátky

Vyzkoušejte také

Postup

1) Příprava Těsta: Utřete změklé máslo s cukrem a žloutky. Přidejte prosátou mouku smíchanou s kakaem a zpracujte do kompaktního těsta. Nechte odležet v chladu do druhého dne.

2) Pečení: Těsto rozválejte na 4 mm silný plát a vykrajujte kolečka o průměru 4,5 cm. Pečte na 180 °C asi 10 minut a nechte vychladnout.

3) Příprava Čokoládového Krému: Zalijte čokoládu horkou smetanou, promíchejte a přidejte máslo. Nechte odležet na chladnějším místě.

4) Příprava Kokosové Náplně: Zahřejte smetanu s kokosovou pastou, přidejte čokoládu a promixujte. Nechte odležet v chladu.

5) Sestavení Koleček: Promíchejte obě náplně a přendejte do sáčků. Na kolečka nastříkejte čokoládový krém a uprostřed vmáčkněte kokosový krém. Přiklopte druhým kolečkem a nechte ztuhnout v lednici.

6) Poleva: Rozpusťte dvě třetiny čokolády, přidejte zbytek a rozpuštěnou čokoládu míchejte. Přidejte kakaové máslo nebo kokosový olej. Máčejte v ní kolečka a ozdobte kokosovými plátky.

Více než 40 nejlepších receptů na vánoční cukroví, které by nemělo chybět na Vašem stole

Servírování

Podávejte chlazené a nechte alespoň 1-2 dny rozležet v uzavřené dóze v chladu.