Plněné ořechy – vánoční cukroví

Plněné ořechy jsou klasikou vánočního cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tyto malé lahůdky, které jsou oblíbené nejen pro svou chuť, ale i pro svůj atraktivní vzhled. S kombinací křehkého těsta a bohatého ořechového krému jsou tyto ořechy nejen chutné, ale i efektní.

Zdroj: instagram.com/Iv_v_kuchynii

Ingredience:

Těsto:

  • 350g hladké mouky
  • 150g moučkového cukru
  • 120g mletých vlašských ořechů
  • 250g změklého másla
  • 1 žloutek
  • Špetka skořice

Krém:

  • 250g másla
  • 100g moučkového cukru
  • 40g vlašských ořechů
  • 2 lžíce rumu

Příprava:

Příprava těsta:

1) Z uvedených surovin vypracujte hladké těsto a zabalte ho do potravinové fólie.

2) Nechte těsto odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.

Pečení ořechů:

3) Troubu předehřejte na 180 stupňů.

4) Těsto napěchujte do formiček na ořechy, přičemž nezapomeňte nechat prohlubeň na krém.

5) Pečte v troubě asi 8-10 minut podle velikosti.

6) Hotové ořechy vyklepněte z formiček a nechte je zcela vychladnout.

Příprava krému:

7) Vyšlehejte hladký krém z másla, moučkového cukru, vlašských ořechů a rumu.

Plnění ořechů:

8) Plňte vychladlé ořechy připraveným krémem.

9) Cukroví je ihned měkké a není potřeba jej nechávat odležet.

10) Podle přání můžete ořechy ozdobit, nebo nechat v jejich jednoduché kráse.

Závěr:

Plněné ořechy jsou vynikajícím příkladem toho, jak tradiční recepty mohou přinést radost a pohodu do svátečních dní. Jejich příprava je příjemným způsobem, jak strávit čas v kuchyni, a výsledkem je cukroví, které potěší nejen vás, ale i vaše blízké. Užijte si radost z pečení a sdílení těchto malých skvostů!