Zapékaný zeleninový nákyp bez masa – jednoduchý, rychlý a chutný recept

Zapékaný zeleninový nákyp bez masa představuje ideální řešení pro rychlou a zdravou večeři, která potěší nejen vegetariány. Rychlá příprava a snadné dostupné ingredience z něj dělají ideální jídlo pro každý den, které zasytí a zahřeje.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapékaný zeleninový nákyp bez masa - jednoduchý, rychlý a chutný recept
Zdroj: gustoase.net

Zapékaný zeleninový nákyp bez masa

Co budeme potřebovat:
  • 1 svazek zelené cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 350 g brambor nakrájených na kostičky
  • 180 g rajčat nakrájených na kostičky
  • 1 paprika
  • 1 svazek zelené petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 vejce
  • 150 g mouky
  • 200 g nastrouhaného sýra

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájenou cibuli osmažíme společně s bramborami nakrájenými na malé kostičky. Přidáme trochu soli a smažíme 1-2 minuty.

2. Po osmažení vše přesuneme do mísy, přidáme nakrájená rajčata, 100 g nastrouhaného sýra, rozšlehaná vejce, mouku, sůl a pepř podle chuti, nakrájenou petrželku a dobře promícháme, dokud nevznikne homogenní směs.

3. Kulatý plech o průměru 30 cm vysteleme papírem na pečení a nalijeme na něj směs. Povrch uhladíme a posypeme zbylým sýrem.

4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut, dokud povrch nákypu nezhnědne. Po upečení necháme nákyp chvíli vychladnout.

Zapékaný zeleninový nákyp bez masa - jednoduchý, rychlý a chutný recept
Zdroj: gustoase.net

5. Zeleninový nákyp můžeme podávat teplý, ale i studený.

Přejeme dobrou chuť a hodně úspěchů při vaření tohoto receptu! 🙂