Nadýchané krůtí karbanátky plné chuti jsou ideální volbou pro každého, kdo hledá lahodný a zároveň zdravý recept na oběd nebo večeři. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Krůtí karbanátky
Co budeme potřebovat:
- 800 g mletého krůtího masa
- 1 velká cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky sladké papriky (volitelné)
- 1 svazek zelené petrželky
- olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, nastrouhanou mrkev, rozšlehaná vejce, strouhanku, sůl a pepř podle chuti, na jemno nastrouhaný česnek, sladkou papriku a nasekanou petrželku. Vše dobře promíchejte rukama, dokud nevznikne homogenní směs. Mokrýma rukama tvarujte karbanátky do požadovaného tvaru – kulaté nebo mírně zploštělé.
2. Karbanátky smažte na středně silném ohni ve fritovacím oleji, dokud nebudou hezky zlatavě opečené z každé strany. Poté je vyjměte na talíř, na který jste položili papírové ubrousky.
3. Krůtí karbanátky můžete také upéct v troubě: Na plech položte pečící papír, karbanátky potřete olejem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. Po 25 minutách je můžete vyndat a otočit, nebo je nechte péct až do konce, aby se rovnoměrně upekly.
Dobrou chuť! 🙂
