Šlehaný karamelový krém jen ze tří surovin

Pro milovníky karamelu je tento krém absolutní pochoutkou. Má bohatou, sametovou texturu s intenzivní karamelovou chutí, která je dosažena kombinací tří základních ingrediencí. Výsledkem je dokonale hedvábný krém, který je skvělý samotný nebo jako doplněk k vašim oblíbeným dezertům. A nejlepší na tom je, že jeho příprava je velmi jednoduchá!

Zdroj: UnjourUnerecettekatyseats

Ingredience:

  • 250 g cukr
  • 65 g máslo
  • 200 ml 30% smetana

Postup:

1) Příprava karamelu: Do hrnce s tlustým dnem vsypte cukr a rozpouštějte na mírném ohni. Důležité je cukr během tohoto procesu vůbec nemíchat.

2) Přidání másla: Jakmile je cukr zcela rozpuštěný, přidejte do něj máslo a míchejte, dokud se úplně nerozpustí a karamel mírně nezmění svoji konzistenci.

3) Přidání smetany: Vezměte si smetanu a velmi opatrně ji vmíchejte do karamelu. Míchejte asi 2 minuty. Dávejte pozor, horký karamel může prskat a popálit vás.

4) Chlazení: Po skončení vaření přelijte karamel do misky a nechte ho trochu zchladnout, poté ho dejte na 15 minut do lednice.

5) Šlehání: Karamel po 15 minutách vyndejte z lednice a šlehejte 15 vteřin. Následně karamel dejte na 10 minut prudce zchladit do mrazáku.

6) Dokončení šlehání: Karamel vyndejte z mrazáku a začněte jej šlehat. Buďte trpěliví a šlehejte tak dlouho, dokud krém nezíská požadovanou konzistenci a světlou barvu.

https://primainspirace.cz/2023/10/26/kavovy-krem-2/

Doporučení:

Tento krém je ideální pro naplnění koláčů, dortů nebo jako topping na vaše oblíbené dezerty. Skladujte v chladničce a před použitím krátce prošlehejte. Můžete také experimentovat s přidáním vanilky nebo soli pro variaci chuti.