Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu

Dnešní recept, který vám nabízíme, je jednoduchá, lahodná krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu. Její příprava je velmi jednoduchá. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme bohatou texturu obohacenou o vitamíny. Tak neváhejte a pusťte se do její přípravy a vaření.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty

Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • olivový olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 500 g brokolice
  • 300 g celerových tyčinek
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g hrášku
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička bianco balzamikového octu
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 250 ml sójové smetany
  • trochu olivový olej – na pokapání
  • čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
  • uzené tofu nebo chléb

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce na sporáku nalijte olivový olej a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – na mírném ohni ji smažte 2-3 minuty dozlatova, pak k ní přidejte růžičky brokolice i s konci nakrájené na drobno a celerové tyčinky nakrájené na malé kousky – zamíchejte a zalijte zeleninovým vývarem – znovu zamíchejte a pak vmíchejte také zelený hrášek a přidejte bobkové listy – na mírném ohni vařte 12 minut.

Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty
Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty
Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty
Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty
Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty

2. Potom stáhněte z ohně – rozmixujte ručním mixérem do krémové konzistence.

Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty

3. Následně znovu položte na sporák a přilijte bianco balzamikový ocet, dochuťte solí, černým mletým pepřem – promíchejte, dále přilijte sójovou smetanu – za stálého vaření míchejte.

Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty

4. Po uvaření stáhněte z ohně a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.

Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty

5. Mezitím jsi na pánev vsypejte nadrobno nakrájené uzené tofu – opečte ho do zlatohněda a to jisté udělejte s chlebem, který upečte dokřupava.

6. Polévku podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Zdroj: Zdravé recepty

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: