Dnešní recept, který vám nabízíme, je jednoduchá, lahodná krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu. Její příprava je velmi jednoduchá. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme bohatou texturu obohacenou o vitamíny. Tak neváhejte a pusťte se do její přípravy a vaření.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová brokolicová polévka s hráškem, celerem, smetanou a uzeným tofu
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 500 g brokolice
- 300 g celerových tyčinek
- 1 litr zeleninového vývaru
- 200 g hrášku
- 3 bobkové listy
- 1 lžička bianco balzamikového octu
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 250 ml sójové smetany
- trochu olivový olej – na pokapání
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
- uzené tofu nebo chléb
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku nalijte olivový olej a vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – na mírném ohni ji smažte 2-3 minuty dozlatova, pak k ní přidejte růžičky brokolice i s konci nakrájené na drobno a celerové tyčinky nakrájené na malé kousky – zamíchejte a zalijte zeleninovým vývarem – znovu zamíchejte a pak vmíchejte také zelený hrášek a přidejte bobkové listy – na mírném ohni vařte 12 minut.
2. Potom stáhněte z ohně – rozmixujte ručním mixérem do krémové konzistence.
3. Následně znovu položte na sporák a přilijte bianco balzamikový ocet, dochuťte solí, černým mletým pepřem – promíchejte, dále přilijte sójovou smetanu – za stálého vaření míchejte.
4. Po uvaření stáhněte z ohně a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.
5. Mezitím jsi na pánev vsypejte nadrobno nakrájené uzené tofu – opečte ho do zlatohněda a to jisté udělejte s chlebem, který upečte dokřupava.
6. Polévku podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!