Prokládaná krkovice na pivu a česneku s bramborem a omáčkou: To musíte vyzkoušet!

Dnes Vám představíme naprosto famózní recept, který si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Jedná se o prokládanou krkovici na pivu a česneku s bramborem a fantastickou omáčkou. Uvidíte, že Vám tento recept vyčaruje luxusní večeři za pouhých pár minut, a výsledek Vás mile překvapí. Pojďme na to.

Zdroj: youtube.com/ Lecker schnell

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 5-6 ks brambor
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • koření
  • sladkou a pikantní papriky
  • majoránka
  • koření na brambory
  • olej
  • slanina nakrájená na plátky

Na podlití:

  • Černé pivo cca 1/2 plechovky
  • bujón
  • 2 dl vody

Jak budeme postupovat:

1) Krkovici si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem. Necháme asi na 1 hodinku odležet – ideálně přes noc

Zdroj: youtube.com/ Lecker schnell

2) Nakrájíme si i brambory a cibulku (také jejich nezapomeneme ochutit).

Zdroj: youtube.com/ Lecker schnell

3) Do vymazané mísy vrstvíme střídavě maso, brambory, slaninu a cibuli, vytvoříme tvar harmoniky.

4) Přikryjeme a do trouby vyhřáté na 200 stupňů dáme péct na 15 minut.

Zdroj: youtube.com/ Lecker schnell

5) Potom vyjmeme a podlijeme bujónem rozpuštěným ve vodě.

6) Dusíme zakryté 25 minut, podlijeme pivem a dusíme dalších 25 minut.

Zdroj: youtube.com/ Lecker schnell

Potom odkryjeme a necháme zapéct.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Pokud se Vám tento recept líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na vídeňský nepečený koláč.

Zdroj receptu: Lecker schnell