Vítejte v kulinářském ráji! Dnes vám přinášíme recept na jemné dýňové placičky, skvělý doplněk snídaně, svačiny nebo lehkého obědu. Jsou jednoduché na přípravu a lahodné. Připravte se na chutný zážitek a pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jemné dýňové placičky
Co budeme potřebovat:
- 600 g dýně
- 2 stroužky česneku
- italské a čerstvé bylinky – podle chuti
- sůl, černý pepř – podle chuti
- 2 vejce
- 2 lžíce hladká mouka
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte dýni a nastrouhejte ji na středním struhadle nebo ji rozmixujte mixérem, pak k ní přidejte jemně nasekaný česnek, dochuťte italskými a čerstvými bylinky, solí, černým mletým pepřem a přidejte také rozklepnuté vejce – promíchejte.
2. Následně do směsi nasypejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Pokud máte velmi šťavnatou dýni, možná budete potřebovat trochu více mouky.
3. Připravte jsi pánev s rozehřátým rostlinným olejem a vytvarujte placičky pomocí lžíce – smaže je z obou stran dokřupava a dozlatova.

4. Po usmažení je podávejte se zakysanou smetanou nebo omáčkou na bázi zakysané smetany s česnekem, bylinkami a léčivými rostlinami nebo také s domácí majonézou.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!