Sekaná je klasickým jídlem, které lze upravit mnoha způsoby. Tento recept s přídavkem sýra je obzvláště lahodný a přináší do tohoto oblíbeného jídla nový rozměr. Několik chutí a textur se mísí dohromady, aby vytvořily dokonalou směs, kterou si můžete vychutnat s rodinou nebo přáteli.
Co budeme potřebovat:
- Mleté maso: 1 kg
- Vejce: 2 ks
- Sůl: podle chuti
- Pepř: podle chuti
- Drcený kmín: podle chuti
- Majoránka: podle chuti
- Oregáno: podle chuti
- Koření na mletá masa: 1 sáček
- Petrželová nať: trochu, nasekaná
- Cibule: 2 střední, nakrájené nadrobno
- Česnek: asi 8 stroužků, prolisovaný
- Rohlíky: 2 ks, namočené a vyždímané
- Strouhanka: podle potřeby
- Gouda sýr: 250 g, nastrouhaná nahrubo
Vyzkoušejte také – Pikantní kuřecí maso s rýží si připravíte rychle a jednoduše
Jak budeme postupovat:
1) Do mletého masa přidáme dvě celá vejce, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, oregáno, a koření na mletá masa.
2) Přidáme nasekanou petrželovou nať, nakrájené cibule a prolisovaný česnek.
3) Rohlíky namočíme v hrníčku s vodou, vyždímáme a přidáme do masa.
4) Podle potřeby přidáme strouhanku.
5) Vše ručně smícháme a uhněteme.
6) Nastrouháme 250g goudy a zaděláme ji do směsi.
7) Formujeme dvě šišky a potřeme je rozšlehaným vejcem.
8) Pečeme v pekáči s pečicím papírem na 200°C asi 1 hodinu.