Oblíbená sekaná se sýrem

Sekaná je klasickým jídlem, které lze upravit mnoha způsoby. Tento recept s přídavkem sýra je obzvláště lahodný a přináší do tohoto oblíbeného jídla nový rozměr. Několik chutí a textur se mísí dohromady, aby vytvořily dokonalou směs, kterou si můžete vychutnat s rodinou nebo přáteli.

Zdroj: Blanka Kozáková

Co budeme potřebovat:

  • Mleté maso: 1 kg
  • Vejce: 2 ks
  • Sůl: podle chuti
  • Pepř: podle chuti
  • Drcený kmín: podle chuti
  • Majoránka: podle chuti
  • Oregáno: podle chuti
  • Koření na mletá masa: 1 sáček
  • Petrželová nať: trochu, nasekaná
  • Cibule: 2 střední, nakrájené nadrobno
  • Česnek: asi 8 stroužků, prolisovaný
  • Rohlíky: 2 ks, namočené a vyždímané
  • Strouhanka: podle potřeby
  • Gouda sýr: 250 g, nastrouhaná nahrubo

Vyzkoušejte také – Pikantní kuřecí maso s rýží si připravíte rychle a jednoduše


Jak budeme postupovat:

1) Do mletého masa přidáme dvě celá vejce, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, oregáno, a koření na mletá masa.

2) Přidáme nasekanou petrželovou nať, nakrájené cibule a prolisovaný česnek.

3) Rohlíky namočíme v hrníčku s vodou, vyždímáme a přidáme do masa.

4) Podle potřeby přidáme strouhanku.

5) Vše ručně smícháme a uhněteme.

6) Nastrouháme 250g goudy a zaděláme ji do směsi.

7) Formujeme dvě šišky a potřeme je rozšlehaným vejcem.

8) Pečeme v pekáči s pečicím papírem na 200°C asi 1 hodinu.