Nechte se unést čokoládovou vlnou, která Vás rozhodně nezklame. Dnes jsme si pro Vás připravili lahodný, extra krémový nepečený čokoládový cheesecake, který Vás uchvátí svou krémovostí a chutí natolik, že si ho budete chtít připravovat stále. Zamilujete si ho ze dvou prostých důvodů – jeho příprava zabere jen pár minut a rozhodně se nepřipálí – je totiž nepečený! Pojďme se do toho společně pustit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený čokoládový cheesecake:
Co budeme potřebovat:
Na korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- 125 g másla
- 1,5 lžíce kakaa
Náplň:
- 250 g jemný tvaroh
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetana ke šlehání
- 300 g hořká čokoláda
Poleva:
- 100 g čokoláda
- 50 ml smetana ke šlehání
- 1 PL máslo
- kakao a strouhaná čokoláda na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Sušenky rozdrťte a smíchejte s ovesnými vločkami. Do směsi přidejte rozpuštěné máslo a kakao.
2) Sušenkovou směs natlačte do dortové formy, kterou jste předtím vyložili potravinovou fólií. Prozatím je uložte do chladničky.
3) Na náplň rozpusťte čokoládu na mírném ohni. Smíchejte tvaroh s mascarpone a přidejte smetanu ke šlehání. Pak přidejte mírně vychlazenou čokoládu a dobře promíchejte.
4) Vyjměte korpus z lednice a rozetřete na něj náplň. Vraťte je prozatím do lednice.
5) Na polevu rozpusťte čokoládu se smetanou ke šlehání a máslem. Nechte mírně vychladnout.
6) Poté cheesecake potřete polevou. Než začnete podávat, posypte ho kakaovým práškem a strouhanou čokoládou.
7) Krémový čokoládový cheesecake je připraven k podávání.
Tip pro Vás:
Těsně před podáváním posypte cheesecake kakaovým práškem.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!