Výborný koláč s kefírem a jablky, který skvěle doplní odpolední kávu

Výborný koláč s kefírem a jablky je tak jemný a vláčný, že se prostě rozplývá v ústech! Uložte si tento recept, abyste o něj nepřišly! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • sklenici cukru
  • sklenici kefíru
  • 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 1,5 hrnku hladké mouky (300 g)
  • 10 g prášku do pečiva
  • 5-6 jablek
  • práškový cukr – na ozdobu

Objem použité sklenice je 250 ml.


Jak budeme postupovat:

1. Vejce a cukr šlehejte mixérem, dokud nevznikne nadýchaná, objemná, bělavá pěna.

2. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte.

3. Přidejte kefír. Míchejte.

4. Postupně (ve dvou fázích) přidávejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a pokaždé míchejte dohladka při nízkých otáčkách mixéru.

5. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na malé kousky.

6. Do těsta přidejte jablka.

7. Těsto přeneste na obdélníkový plech (20 x 30 cm), jehož dno vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.

8. Koláč pečte 40-50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

9. Nechte je vychladnout, pak je tenkým nožem oddělte od stěn formy a vyjměte je z formy. V případě potřeby odstraňte pečicí papír z povrchu.

10. Koláč posypeme moučkovým cukrem. Nakrájejte na kousky.

Přejeme vám dobrou chuť.