Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vrstvený koláč. Je opravdu jednoduchý, chutný a krémový. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 g mletých sušenek
- 120 ml pomerančové šťávy
- 120 g rozpuštěného margarínu nebo másla
- 4 lžíce nutelly
Krém z mléčné čokolády:
- 50 ml smetany ke šlehání
- 200 g mléčné čokolády
Krém z bílé čokolády:
- 200 g bílé čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání
Vanilková šlehačka:
- 2 sáčky vanilkové šlehačky
- 200 ml studeného mléka
Ostatní:
- 400 ml smetany ke šlehání (zbylých)
Jak budeme postupovat:
1. Mleté sušenky vložte do velké mísy a přidejte pomerančovou šťávu. Poté přidejte rozpuštěné máslo nebo margarín. Promíchejte vařečkou a spojte rukama.
2. Směs těsta položte rukou na plech o rozměrech 21 x 28 cm a rovnoměrně ho potřete nutellou.
3. Vložte do lednice, aby ztuhlo.
4. Krém z mléčné čokolády: Mléčnou čokoládu se smetanou ke šlehání dejte do oválné misky a rozpusťte v mikrovlnné troubě.
5. Krém z bílé čokolády: Bílou čokoládu se smetanou ke šlehání dejte do oválné misky a rozpusťte v mikrovlnné troubě.
6. Zbylých 400 ml smetany ke šlehání dejte do další oválné mísy. Mixujte mixérem, dokud krém neztuhne a nevytvoří se pěkná bílá pěna.
7. Bílou pěnu rozdělte do dvou misek na dva stejné díly:
8. Do první misky dejte připravenou bílou čokoládu a rozmixujte ručním mixérem.
9. Do druhé misky dejte připravenou mléčnou čokoládu a rozmixujte ručním mixérem.
10. Vanilková šlehačka: Do oválné mísy nasypte vanilkové sladidlo a přidejte studené mléko, promíchejte, aby vznikl pěkný krém.
11. Základ potřete vanilkovým krémem a na něj naneste tmavý krém a bílý krém.
12. Koláč posypte nastrouhanou tmavou čokoládou a dejte ztuhnout do lednice.
13. Podávejte ho s laskavostí a láskou.
VIDEO NÁVOD: