Domů Recepty Lokše z kysaného zelí – vláčné a jemně kyselé, kterým nelze odolat

Lokše z kysaného zelí – vláčné a jemně kyselé, kterým nelze odolat

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lokše z kysaného zelí. Vlhké, lehce nakyslé a díky koření a zelí krásně voňavé lokše, kterým se nedá odolat.

Lokše z kysaného zelí
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Lokše z kysaného zelí

Co budeme potřebovat:

  • 600 g polohrubá mouka
  • 300 g kysané zelí
  • 1 ks vejce (L)
  • 1 špetka sůl
  • 1 KL mletý kmín
  • 1 KL majoránka
  • 1/2 KL mletý černý pepř

Ještě potřebujeme:

  • máslo na potírání

Jak budeme postupovat:

1. Na pracovní plochu nasypte mouku a smíchejte ji s kořením – solí, kmínem, černým pepřem a majoránkou.

2. Přidejte omyté a dobře okapané kysané zelí a celé vejce.

3. Rukama vypracujte hladké těsto (pokud je příliš tuhé, přidejte trochu vody nebo zelné šťávy).

4. Přikryté těsto nechte asi 15 minut odpočívat.

5. Pak ho rozválejte na váleček a rozdělte ho asi na 10 dílů.

6. Každou z nich rozválejte na dobře pomoučené desce na placku silnou asi 5 mm a smažte ji na suchém talíři nebo pánvi do růžova.

Nepřehlédněte:
Úžasná protizánětlivá polévka: každý doušek pomáhá kloubům, mozku i játrům!

7. Hotové lokše potřete rozpuštěným máslem a podávejte ještě teplé.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Doporučujeme Vám: Plněná vepřová krkovice na plechu s kysaným zelím – rychlý a chutný oběd.