Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato vepřová panenka plněná houbovou smaženicí je ta pravá. Je to vynikající pochoutka pro slavnostní setkání nebo rodinnou večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka plněná houbovou smaženicí
Co budeme potřebovat:
- 1 ks větší vepřová panenka
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
Nádivka:
- 50 g slanina
- 1 ks malá cibule
- 100 g čerstvé houby (nebo hrst sušených hub)
- 3 ks vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 hrst petržel
Jak budeme postupovat:
1. Nádivka: kostičky slaniny osmahněte na pánvi do křupava. V případě potřeby (v závislosti na prorostlosti slaniny) přidejte kapku oleje.
2. Poté přidejte na slaninu nakrájenou cibuli, nakrájené houby (pokud používáte sušené, namočte je na hodinu do horké vody, vyždímejte a nakrájejte) a asi 5 minut restujte.
3. Nakonec do pánve rozklepněte vejce, zašlehejte sušší míchaná vejce a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
4. Náplň nechte vychladnout a troubu rozehřejte na 200 °C .
5. Mezitím odřízněte tukovou blánu z povrchu panenky, opatrně ji podélně rozřízněte (ne úplně!) a otevřete ji jako knihu. Maso přikryjte fólií a tloučkem ho rozbijte na tloušťku jednoho centimetru po celém povrchu.
6. Uprostřed masa rozetřete houbovou směs, srolujte maso do ruličky a náplň na koncích a uprostřed zajistěte párátky. Povrch rolády dobře osolte a opepřete.
7. Panenku osmažte na troše oleje ze všech stran dozlatova. Poté ji přendejte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 až 18 minut.
8. Plněnou panenku nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými brambory a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám: Aromatická domácí sekaná z mletého masíčka, plněná bylinkovou smaženicí.