Vepřová panenka plněná houbovou smaženicí

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato vepřová panenka plněná houbovou smaženicí je ta pravá. Je to vynikající pochoutka pro slavnostní setkání nebo rodinnou večeři.

vepřová panenka plněná houbovou smaženicí
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Vepřová panenka plněná houbovou smaženicí

Co budeme potřebovat:

  • 1 ks větší vepřová panenka
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř

Nádivka:

  • 50 g slanina
  • 1 ks malá cibule
  • 100 g čerstvé houby (nebo hrst sušených hub)
  • 3 ks vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 hrst petržel

Jak budeme postupovat:

1. Nádivka: kostičky slaniny osmahněte na pánvi do křupava. V případě potřeby (v závislosti na prorostlosti slaniny) přidejte kapku oleje.

2. Poté přidejte na slaninu nakrájenou cibuli, nakrájené houby (pokud používáte sušené, namočte je na hodinu do horké vody, vyždímejte a nakrájejte) a asi 5 minut restujte.

3. Nakonec do pánve rozklepněte vejce, zašlehejte sušší míchaná vejce a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

4. Náplň nechte vychladnout a troubu rozehřejte na 200 °C .

5. Mezitím odřízněte tukovou blánu z povrchu panenky, opatrně ji podélně rozřízněte (ne úplně!) a otevřete ji jako knihu. Maso přikryjte fólií a tloučkem ho rozbijte na tloušťku jednoho centimetru po celém povrchu.

6. Uprostřed masa rozetřete houbovou směs, srolujte maso do ruličky a náplň na koncích a uprostřed zajistěte párátky. Povrch rolády dobře osolte a opepřete.

7. Panenku osmažte na troše oleje ze všech stran dozlatova. Poté ji přendejte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 až 18 minut.

8. Plněnou panenku nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými brambory a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám: Aromatická domácí sekaná z mletého masíčka, plněná bylinkovou smaženicí.