Smažené brambory s masem a zeleninou – jednoduché, rychlé a velmi chutné

Představujeme jednoduchý a chutný recept na smažené brambory s masem, který vás může rychle zachránit z každé situace. Pokrm je slaný a může se podávat k obědu nebo večeři. Maso je křehké a šťavnaté a brambory a zelenina nasáknou chutí masa a česneku.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

:

  • 600 g masa (použila jsem vepřové)
  • 700 g brambor
  • 1 cibule (200 g)
  • 1 středně velká paprika
  • 1 střední mrkev
  • 1 velký stroužek česneku (80 g)
  • 1 lžička soli (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky černého pepře (nebo podle chuti)
  • 1 bobkový list
  • 5 lžic oleje
  • zelenina – nepovinné


Jak budeme postupovat:

1.Vezměte hrnec, pánev wok nebo obyčejnou pánev, nalijte do ní olej a velmi dobře ho zahřejte. Přidejte maso a opečte ho z obou stran na prudkém ohni, dokud nezhnědne. Nezapomeňte je osolit a opepřit.

2.Cibuli nakrájejte na půlkolečka, mrkev na tenká kolečka, papriku na 4 velké kusy a brambory na plátky.

3.Maso vyjměte na talíř a do pánve přidejte zeleninu. Nejprve osmahněte cibuli do průsvitna, pak přidejte mrkev, osmahněte ji a přidejte celé stroužky česneku (2 stroužky si nechte).

4.Po 30 sekundách přidejte papriku a brambory. Vše dochuťte solí a černým pepřem.

Zdroj: retete-usoare.eu

5.Promíchejte, navrch položte kousky masa, zalijte 100 g vody a vše vařte na mírném ohni a pod pokličkou 30 minut.

6.Po 10 minutách (ne více ani méně) maso vyjměte, vmíchejte brambory, znovu přidejte maso a pokračujte ve vaření, aniž byste sundávali pokličku.

7.Předtím uschované stroužky česneku protřete na malém struhadle a smíchejte s nakrájenou zeleninou.

8.Po 20 minutách posypte česnek a zeleninu černým pepřem nebo chilli, nechte 10 minut nasáknout a podávejte.

Zdroj: retete-usoare.eu

Budete překvapeni jednoduchostí receptu a chutným, aromatickým výsledkem.

Přejeme vám dobrou chuť.