Domů Recepty Sladké domácí tvarohové buchty, které si všichni zamilují

Sladké domácí tvarohové buchty, které si všichni zamilují

ZDROJretete-usoare.eu

Sladké domácí tvarohové buchty jsou neuvěřitelně měkké a chutné. A co je nejdůležitější, můžete si je připravit i k snídani, protože netrvají dlouho. Věřte nám, jsou úžasné! Vřele doporučujeme je vyzkoušet.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 180 g 5% sladkého tvarohu
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 1/3 lžičky soli
  • 50 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • přibližně 250 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Pro náplň:

  • 200 g sladkého tvarohu
  • 2 lžíce cukru
  • 1,5 lžíce škrobu

Ostatní: moučkový cukr – na ozdobu.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: V hluboké míse smíchejte sladký tvaroh, toastový cukr, vanilkový cukr a sůl.

2. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej a mléko. Míchejte.

3. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Těsto nejprve promíchejte lžící, poté ho prohněťte rukama. Mělo by být měkké a nelepivé.

4. Připravte náplň: Do mísy dejte tvaroh, cukr a škrob. Dobře promíchejte.

Zdroj: retete-usoare.eu

5. Vytvarujte bochánky: Těsto rozválejte na obdélníkový váleček o tloušťce 3-5 mm. Okraje uhladíme a nakrájíme na 8 stejných obdélníků (zbytek těsta po uhlazení můžeme roztáhnout a vytvarovat).

Nepřehlédněte:
Vynikající fazolový salát se sýrem - jednoduchý a rychlý

6. U jednoho z kratších okrajů každého obdélníku těsta dejte lžičku náplně. Poté je srolujte do ruliček.

7.Bochánky položte na plech vyložený pečicím papírem „švem dolů“ a nechte mezi nimi mezery.

8. Pečte 25-30 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

Zdroj: retete-usoare.eu

9. Po mírném vychladnutí buchty posypeme moučkovým cukrem.

10. Buchty podávejte se sladkým tvarohem! Jsou měkké, jemné a chutné!

Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť!