Lehká tvarohová bublanina s jahodami: Stačí nalít těsto na plech a přidat ovoce!

Za minutu připravená a velmi chutná! Taková je dnešní lehká tvarohová bublanina s jahodami. Dá se dělat z jakéhokoli sezónního ovoce, ale protože jsem měla v chladničce tvaroh, kterému končila spotřeba, tak jsem musela rychle něco vymyslet. Volba padla na tuto bublaninu s jahodami a řeknu vám, byla to dobrota!

lehká tvarohová bublina s jahodami
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Lehká tvarohová bublanina s jahodami

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 3 vejce
  • 200 mléka
  • 200 ml oleje
  • 1 šálek krystalového cukru (250 ml)
  • 2 šálky polohrubé mouky (250 ml)
  • 1 bal. kypřicí prášek do pečiva

tvarohová náplň:

  • 1 tvaroh
  • 1 malé vejce
  • práškový cukr


Jak budeme postupovat:

  • Smíchejte těsto (nejprve vejce a cukr, pak postupně tekuté a nakonec sypké ingredience) a nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto položte libovolné ovoce (výborné jsou i kyselejší plody, v tomto případě jahody).
  • Na krémovou náplň stačí smíchat tvaroh s vejcem a podle chuti osladit – můžete přidat i 1-2 lžíce zakysané smetany.
  • Tvarohovou náplň navrstvěte lžící mezi ovoce. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních asi 30-35 minut. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na tvarohovou bublaninu s jahodami i Vašim přátelům! Doporučujeme: Tato báječná nepečená tvarohová roláda s ořechy a sušeným ovocem se v naší domácnosti stala hitem.